Мені цікаво дізнатися саму фізику процесу, як діють гумати на рослини відразу після проведення обприскування по листу?

Головна Форум про гумат калію та гумінові добрива Форум про гумінові добрива Мені цікаво дізнатися саму фізику процесу, як діють гумати на рослини відразу після проведення обприскування по листу?

Перегляд 3 повідомлень - з 1 по 3 (всього 3)
  • Автор
    Записи
    Артем
    Учасник

Мені цікаво дізнатися саму фізику процесу, як діють гумати на рослини відразу після проведення обприскування по листу?

Симон
    Учасник

На біохімічному рівні те, як діють гумати на рослини, схоже на роботу природних гормонів росту. Потрапляючи на листову поверхню або в зону кореня, вони активують синтез ферментів, посилюють дихання та прискорюють фотосинтез. В результаті рослина починає швидше транспортувати поживини речовини з ґрунту до точок росту, що позитивно впливає на загальну біомасу та прискорює цвітіння.

Price Craig
    Модератор

Після позакореневого обприскування розчин спочатку змочує поверхню листка, а подальший результат залежить від складу препарату, концентрації, стану листя, температури та вологості. Гумінові речовини можуть впливати на фізіологічні реакції рослини й використання доступних елементів живлення, але не є повним добривом, не замінюють азот, фосфор і калій та не дають гарантованого миттєвого ефекту.

Оцінювати обробку краще не за «оживанням» листя через кілька годин, а в контрольному порівнянні однакових рослин за однакового поливу й живлення. Не перевищуйте норму на етикетці та не обприскуйте в спеку; докладніше про те, як працює гумат калію і чого від нього не слід очікувати, пояснено в окремій статті.

Перегляд 3 повідомлень - з 1 по 3 (всього 3)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .

КОШИК

Ой, ваша корзина порожня, як поле без добрив! 🌱🛒

Особисті дані

Доставка

Оплата

Всього ( 0 )

0,00