Мені порадили засіб з бурого вугілля, як впливають гумати на мікрофлору компосту при тривалому дозріванні?

Головна Форум про гумат калію та гумінові добрива Форум про гумінові добрива Мені порадили засіб з бурого вугілля, як впливають гумати на мікрофлору компосту при тривалому дозріванні?

Перегляд 2 повідомлень - з 1 по 2 (всього 2)
  • Автор
    Записи
    Серафим
    Учасник

Мені порадили засіб з бурого вугілля, як впливають гумати на мікрофлору компосту при тривалому дозріванні?

Ігор
    Учасник

Додавання гумату саме по собі не гарантує швидшого дозрівання компосту й не є основним джерелом вуглецю для мікроорганізмів. Швидкість процесу насамперед залежить від співвідношення зелених і сухих матеріалів, вологості, доступу повітря, розміру частинок та регулярного перемішування; обіцянку значно швидшого перегною без контролю цих умов підтвердити не можна.

Гуміновий продукт можна використовувати лише як допоміжний компонент за інструкцією виробника, не замінюючи нормальне формування компостної купи. Що таке гумінові речовини та чим відрізняються їхні фракції, пояснено у матеріалі «Гумінові та фульвові кислоти для рослин».

Перегляд 2 повідомлень - з 1 по 2 (всього 2)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .

КОШИК

Ой, ваша корзина порожня, як поле без добрив! 🌱🛒

Особисті дані

Доставка

Оплата

Всього ( 0 )

0,00